Bodrum Leto 2024
TopTravel » Leto 2024 » Turska Leto 2024 » Egejska regija Leto 2024  » Bodrum Leto 2024

BODRUM

SPOJ SAVREMENOG I TRADICIONALNOG

Bodrum, poznati lučki grad, nalazi se na jugozapadnoj obali Turske gde se spajaju Egejsko i Sredozemno more. Ovaj grad je poznat po svojim čistim i potolitim plažama, veseloj i prijateljskoj energiji i svakako dobroj kuhinji. Zbog velikog broja modernih i otmenih, ali i tradicionalnih hotela, bogatog noćnog života i brojnih restorana na obali mora, mogućnosti bavljenja sportovima na vodi Bodrum je pogodan za mlade, ali i za porodice.

Ovaj grad naseljen još u antici i poznat kao Halikarnas, rodno je mesto Herodota. Iz vremena Halikarnasa sačuvan je amfiteatar, koji je i danas u funkciji, a poseban je doživljaj odgledati neki umetnički program na njemu. U samom centru grada nalaze se ostaci monumentalne građevine, jedno od sedam svetkih čuda antičkog sveta – grobnica (persijskog/karijskog) kralja Mauzola. Još jedna znamenitost i simbol grada su bele kamene vetrenjače koje ponosno stoje u brdima Bodruma već nekoliko vekova.

Nasuprot Bodruma nalazi se grčko ostvro Kos, udaljeno svega 20 minuta vožnje trajektom, te je ovo idealna prilika da posetite i grčku obalu.

Grad u kome dominiraju bela i plava boja, grad koji odiše šarmom, elegantnošću i pozitivnom atmosferom. Grad u kome je sve posvećeno zadovoljstvima. Bodrum može biti pravi izbor za svakoga ko želi spoj savremenog i tradicionalnog, za svakoga ko želi da oseti duh prošlih vremena, ali i da oseti čari modernog života.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga